Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Diversos articles s'han fet ressò aquests dies sobre la creixent persecució de cristians a al món àrab i a l'Orient Mitjà, que han tingut la seva expressió més rcuenta en assassinats múltiples especialment a la comunitat copta.

A nivell europeu, se n'ha fet ressò sobretot l'opinió publicada a França tant en diaris progressistes com conservadors. Ja ens hem fet ressò de l'escrit de Florence Taubmann a Le Monde en aquesta secció, als que caldria afegir el de Tahar Ben Jolloun a La Vanguardia l'endemà de Reis [aquí], en el que reclama "reaccionar, unir todos los esfuerzos y declarar una guerra a los que manipulan el islam y cometen crímenes atroces en su nombre". O Hasni Abidi, també a Le Monde, on [aquí, trad. aquí] reivindica l'aportació cristiana al món àrab, no pas com una cosa externa, sinó com una contribució a la seva modernització democràtica, que és el que és en perill. El diari Libération de dimecres passat publicava un manifest de musulmans francesos contra el terrosisme islamista [aquí, trad. aquí]. I Le Figaro Magazine d'aquesta setmana inclou un extens reportatge [aquí, trad. aquí] sobre els cristians en països on se'ls persegueix, precedida per una entrevista [aquí, trad. aquí] sobre el tema amb la Ministra d'Afers Estrangers del Govern Sarkozy, Michèle Alliot-Marie, de la que en podeu veure un tros en aquest vídeo (en francès), en la que anuncia la voluntat del seu executiu en liderar la resposta europea als atacs recents a cristians al món àrab. 

A Catalunya, destaquem alguns articles que tenen com a fil argumental la denúncia de la manca de reacció de la societat catalana front a altres fenòmens de persecució d'altres grups ètnics, religiosos o nacionals. Olga Merino a El Periódico parla de "girar la cara" [aquí], Antoni Puigverd [aquí] i Francesc-Marc Àlvaro [aquí] reclamen a La Vanguardia una acció més decidida de tots els que corren a manifestar-se per situacions a la inversa, tesi que també sosté Anna Figuera al digital El Singular, en un article que linquem a sota. Tots aquests han estat avançats als breus de CatalunyaReligio.cat.