Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Transcrivim un breu comunicat de les Germanetes de l'Assumpció en el que donen a conèixer el seu compromís després de reflexionar sobre el fenomen de la immigració al nostre país.

COMUNICAT
 
 
Per nosaltres Vida Religiosa, Religioses en barris, per nosaltres Germanetes de l’Àssumpció, en el nostre món, submergides en una nova societat que s’està configurant multicultural i plurirreligiosa, la realitat dels “nouvinguts” continua essent una “crida” i un “repte”.
Col·laborar a fer teixit social, apostar per la dignitat de la persona humana, de tota persona com a filla i fill de Déu, iguals en drets i en deures, és a la base de les nostres comunitats inserides en barris, populars, obrers i empobrits.
 
Les Comissions Justícia i Pau i Integritat de la Creació de les Germanetes de l’Assumpció, de França, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Espanya i Congo, hem viscut unes jornades que s’han celebrat a Madrid amb l’objectiu de reflexionar  entorn a la Política de Immigració de la Unió Europea com a marc comú del qual en rebem unes directrius i sobre les Lleis pròpies de cadascun dels països als quals els correspon l’aplicació d’aquest Marc -darrerament la de Espanya recentment aprovada– ha sofert canvis en el seu conjunt restrictius i amb algunes petites millores que s’han aconseguit gracies a la pressió de moltes Entitats socials i de Església.
 
En el nostre treball hem tingut en compte els eixos següents; Centres d’Internament, Reagrupació familiar, Arrelament Social, Refugiats.
Les Lleis incideixen en la vida quotidiana concreta i la vida quotidiana rep les conseqüències vitals d’aquestes Lleis.
Ens ha acompanyat en aquesta reflexió, Maria Segurado de Càritas Espanyola, especialista en aquests temes. Hem valorat molt la seva dedicació, estimació i animació.
 
Per què aquest breu comunicat?
Per compartir inquietuds en el nostre camí d’encarnació en el seguiment de Jesús, per oferir-nos una corrent d’animació que ens estimuli al compromís evangèlic en l’anunci i denuncia com Jesús en l’evangeli i Documents Socials de l’església que ens conviden a actuar.
 
Benet XVI en la seva Encíclica “ La Caritat en la Veritat” diu així: “ els treballadors immigrants, no poden ser considerats una mercaderia o una mera força laboral. Per tant, no han de ser tractats,com qualsevol altre factor de producció. Qualsevol emigrant,és una persona humana que, com a tal, té drets fonamentals inalienables que han de ser respectats per tots i en qualsevol situació.”
 
La Vida Religiosa en el cada dia, podem i hem de ser humilment profètiques, junt amb d’altres fer xarxa per poder incidir en les estructures injustes o potenciar les que es poden millorar. Aquesta tasca es engrescadora!
 
“Un món nou es possible”
Renovem les nostres opcions!
Som-hi!
 
                                                            Germanetes de l’Assumpció
                                                                             
                                                                          Febrer 2010