Vés al contingut
El dia 6 de novembre va tenir lloc la inauguració del curs al Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes (CEP). Va presidir l’acte Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, i va assistir a l’acte Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe-bisbe d’Urgell i Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu. També hi van assistir els membres del Consell de Direcció, Comitè Executiu, Professors i Representants de la Facultat de Teologia i altres institucions.
Després de la benvinguda del Director, Mn. Josep M. Domingo, el P. Antoni Serramona, secretari, va llegir la memòria del curs anterior. Tot seguit Mercè Basté, de l’equip de direcció va explicar les activitats realitzades a través de la Xarxa CEP donant a conèixer la tercera ‘guia de bones pràctiques’ «L’espiritualitat de la comunitat cristiana» resultat del treball realitzat en xarxa durant el curs passat.
Va pronunciar la lliçó inaugural Mn. Josep Hortet Gausachs, rector de la parròquia de la Mare de Déu del Port, de Barcelona i arxiprest de Sants-La Marina. El seu títol era: “El Concili Vaticà II, pensant en el present”. La lliçó ha estat editada pel CEP en un opuscle de 24 pàgines. És una visió del Vaticà II molt positiva des d’un sacerdot lliurat a l’acció pastoral, tant en la vida parroquial com en els moviments d’apostolat seglar en el món obrer. Mn. Hortet fa una crònica dels temps del Concili i del postconcili, des de la seva pròpia experiència pastoral. “En celebrar els 50 anys de l’inici del Vaticà II la meva hipòtesi de treball i a la vegada desig és que pot ser una ocasió molt propícia per arribar a una maduresa més gran en la comunitat eclesial en relació a molts aspectes. Penso que la història del temps del postconcili tractada amb objectivitat, amb ponderació justa i judici prudent, com deia el Papa Joan, pot ajudar a què entrem en un temps d’una assimilació més serena i confiada de l’esperit conciliar. A una assimilació, en la qual des de les sensibilitats de vegades tan diverses, es tendeixi a un trobament respectuós i constructiu per part de tothom”.
Són especialment interessants els “sis punts per avançar” que proposa Mn. Hortet: unir fe i vida en les nostres comunitats; potenciar el rostre també femení de Déu i la missió de la dona a l’Església; acollir la nova immigració; fer realitat l’Església dels pobres; progressar en la comunió eclesial i obrir-nos a altres dimensions de la comunió.
Va cloure l’acte l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol que el va presidir, ja que el Sr. Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, President del CEP per designació dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense era absent. Les paraules encoratjadores i plenes de bons auguris per part de l’Arquebisbe Metropolità i Primat seran una bona companyia en la nova etapa que necessàriament comença.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.