Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest és el nom de l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat. Avui ha celebrat la festa jubilar dels seus 50 anys de professió monàstica. Amb motiu d’aquest esdeveniment la comunitat benedictina i un grup de familiars i amics ens hem aplegat per compartir l’eucaristia jubilar, un dinar de germanor i una magnífica vetllada musical. Ha estat un dia magnífic que ha mesura que progressava el sol anava esvaint la boira que des del riu s’havia apoderat dels primers graons de la muntanya. 

Durant el dinar he tingut l’oportunitat d’expressar quatre sentiments i evocacions sorgides entorn d’aquesta festa. He agraït a la mare abadessa el seu acolliment fraternal durant el temps que havia estat en el Patronat de la Muntanya de Montserrat. També he volgut que el meu agraïment fos extensible a tota la comunitat perquè durant aquests anys he après que l’espiritualitat benedictina, en la qual m’identifico plenament, també es conjugava en femení. Aconsello llegir el llibre recentment publicat per la mare abadessa La regla de Sant Benet. Un camí per viure l’evangeli.

Gràcies al meu contacte sovintejat amb la comunitat de Sant Benet de Montserrat he estat amarat per la gran experiència de fe d’aquesta comunitat femenina. En les meves breus paraules durant la sobretaula, he demanat a la comunitat que continuïn amb el seu testimoniatge cristià; l’església necessitat de moltes comunitats com la de sant Benet de Montserrat  perquè són portadores d’esperança. Per això, he volgut acabar compartint amb totes les monges el meu desig que el futur de l’església catòlica es pugui conjugar també en femení.