Vés al contingut

La Pilar i la Mariona són dos joves de dos bisbats diferents de Catalunya. Totes dues van participar al Congrés de pastoral juvenil de València i expliquen la seva vivència, el seu testimoni:

«Autèntica felicitat, compromís en la fe i voluntat per recuperar uns anhelats valors. Aquestes són les tres idees principals amb les quals vaig conviure els quatre dies que vaig estar al I Congrés Pastoral Juvenil a València. Una experiència inoblidable que em va aportar un missatge esperançador enfront d'una societat tan secularitzada i sàvies lliçons d’evangelització per part de conferenciants d'una gran categoria.

Em va fascinar veure una Església jove i rica en pluralitat. Adonar-me que som moltíssims els que celebrem haver trobat a Déu i, per això, hem de compartir el seu amor amb els altres joves de la nostra edat. És el moment idoni per sanar les ferides de prejudicis, distorsions i desconfiança que fan difícil trobar el sentit de la vida. Sigui una ocasió de naixement o creixement en la fe, el Congrés ens ha unit a tots en aquest meravellós repte.»

Pilar Fernández, jove de l’arxidiòcesi de Barcelona.

Talleres-press2.jpg

«Sóc una jove que va participar en el Congrés de Pastoral Juvenil a València de l’1 al 4 de novembre, per mi va ser una experiència molt enriquidora. I se'ns van plantejar uns reptes molt importants i necessaris: serem capaços de seguir el camí de Jesús?, de viure com ell ens va ensenyar? etc.

Els joves en tot això hi tenim molt a fer i també molt a dir. La societat d'avui dia, a vegades no gaire receptiva i molt crítica, els joves esperem poder portar a terme el que Jesús ens va ensenyar, amb un dels seus grans missatges: Estimar.

Si estimem amb tota la plenitud, serem models vivents i contribuirem a fer renéixer uns valors que de vegades semblen oblidats.»

Mariona Yun, jove la diòcesi d’Urgell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.