Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La qüestió catalana ha passat a focalitzar tota l'atenció política des de que, el passat 11 de setembre, Barcelona va viure la manifestació més multitudinària de les últimes dècades per demanar la independència. Les enquestes recullen una àmplia majoria que demana un referèndum d'autodeterminació i un diari tradicionalment moderat com La Vanguardia parla sense matisos de "tsumani sobiranista".

En aquest context, "la legitimitat moral de totes les opcions polítiques" que afirmen els bisbes catalans, sembla el plantejament més estès entre els sectors eclesials de Catalunya. També una afirmació coincident és que els bisbes no han de ficar-se en política, però les opinions ja són més diverses quan es valora la frontera del que és i el que no és ficar-se en política. I tots avalen els seus arguments amb la doctrina social de l'Església.

Ho recull el número d'aquesta setmana de Vida Nueva que inclou una entrevista al president de la Conferència Episcopal Tarraconense i arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. També li dedica l'editorial. Una informació que es pot ampliar aquí.