Vés al contingut
(Josep Lligadas) Òbviament, el ministre Wert és un insensat. Com insensat és el president del govern que ni el destitueix ni el desautoritza.
Però, un cop dit això, també cal dir que, ben pensat, la idea d’espanyolitzar els nens i nenes catalans no és gens dolenta. I que seria molt bona cosa espanyolitzar no només els nens i nenes catalans, sinó també els asturians, els andalusos, els madrilenys, els riojans… I, ja posats a fer, també els adults. No estaria gens malament.
No estaria gens malament començar ja a fer allò que cap dels dos grans partits espanyols, el PSOE i el PP, han volgut fer en tots aquests anys de democràcia. És a dir, explicar i fer pedagogia del fet que Espanya està formada per diverses nacions, i que s’hi parlen diverses llengües, i que totes són igualment espanyoles, i que l’Estat les ha de protegir i potenciar totes… I que aquesta plurinacionalitat és un bé i una riquesa i no un mal… I explicar que l’Espanya uniforme no existeix… En fi, tot això.
I dintre aquesta espanyolització és podrien fer alguns signes interessants. Per exemple, que a TVE les declaracions dels polítics o dels futbolistes o de qui fos, si la seva llengua pròpia no és la castellana, es donessin en la seva llengua subtitulant-les, i no se’ls demanés que repetissin en castellà allò que abans han dit en català, basc o gallec, ni se’ls tapés la veu dient en castellà allò que ells estan dient en la seva llengua. O que es potenciés l’estudi de les llengües diguem-ne perifèriques a totes les universitats espanyoles. O que a la Puerta del Sol hi hagués banderoles de benvinguda en les diverses llengues que es parlen a Espanya, amb algun text literari de cada una…
Posats a fer, també estaria bé explicar, dintre aquesta espanyolització, que, si bé la Constitució tal com ara està no permet la secessió d’una part del territori, a la Constitució mateixa hi ha un article que explica els mecanismes per canviar-la i poder preveure-hi què cal fer perquè un territori, si hi vol, pugui constituir un estat independent.

En fi, que no estaria gens malament espanyolitzar Espanya.

Extret del blog: "El diari de Josep lligadas"

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.