Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El nou suplement de Vida Nueva Catalunya publicat aquesta setmana afronta el discurs de l’església a Catalunya davant la crisi. No es poden comptar les entitats i les persones que des del compromís cristià s'han bolcat per pal·liar les conseqüències de la crisi. De fet, fa anys que s'hi involucren i en denuncien les causes. Potser és encara més rellevant que aquesta intensa activitat -els fets- també estigui acompanyada de paraules. És el que recull aquest número d’octubre de Vida Nueva Catalunya: que l'Església, a més de treballar, també té un discurs davant la crisi.

La Conferència Episcopal Tarraconense ha estat la primera a Espanya que ha parlat conjuntament sobre un tema que afecta tantes famílies. El text va ser publicat el 27 de juliol passat. "Aquest document beu de la Doctrina Social de l'Església i reivindica el sentit ètic de l'economia i la política en la perspectiva del bé comú i el desenvolupament integral de la persona. Els bisbes afirmen que aquesta crisi no és només financera o econòmica, sinó de gran abast. És una crisi global de pèrdua de valors, una crisi espiritual", afirma Dolors Oller, professora de Moral Social a l'ISCREB i de Dret Públic a ESADE.

La seva opinió queda recollida en un ampli reportatge d'aquest número, juntament amb la de Domènec Valls, responsable del departament de Moral de la Facultat de Teologia de Catalunya, Ramon Baró, director de Càritas Diocesana de Lleida, i Manuel Lecha, coordinador de l'acció social de l'ordre hospitalària de Sant Joan de Déu.

El número es completa amb entrevistes a Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, i a Pilar Malla, exdirectora de Càritas de Barcelona, i amb l'opinió del caputxí Josep Manuel Vallejo.