Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El darrer butlletí de Universitaties es fa ressó de l'allau d'ofertes formatives de diferents institucions:

Postgrau en Comunicació Institucional i religió en l'era digital. "Relaciona els afers religiosos amb la comunicació, desmuntant tòpics i oferint eines perquè les institucions religioses sàpiguen comunicar-se millor, i els periodistes tinguin més elements per informar professionalment sobre aspectes relacionats amb religió, espiritualitat i noves tecnologies”, segons la seva directora, Miriam Díez Bosch. 

Comunicació i educació espiritual."Proposta per a educadors amb enormes aplicacions per al present i potencialitats de futur: cinema, internet, ràdio i música al servei de l’educació espiritual", argumenta el director, el sacerdot Peio Sánchez.

Espiritualitat transcultural. Ofereix una reflexió interdisciplinària sobre aportacions de diverses ciències a la comprensió de les religions. Diverses classes són per videoconferència i inclou pràctiques en comunitats religioses o laiques.

Diàleg interreligiós, ecumènic i cultural. “La pluralitat de religions i creences és una realitat ineludible de la nostra societat, i el pluralisme religiós planteja qüestions del tot noves per a nosaltres, addueix el sacerdot Antoni Matabosch, director de l’Iscreb.

Acompanyament espiritual. “Es veu la necessitat emergent de formació en acompanyament en processos de creixement personal, en la doble dimensió espiritual i pedagògica”, segons els seus organitzadors. Aquest any hi ha un mòdul sobre mancança i dol.

Estudis tomistes i estudis augustinians. Sengles diplomes sobre sant Tomàs d’Aquino i sant Agustí d’Hipona, segons detalla la universitat Abat Oliba al seu web. Es basen en la lectura comentada d’obres.

Salesians Formació. Si vols fer formació teològica i aprofundir en la vida cristiana, et pot interessar la Llicencia en Ciències Religioses, amb especialitat pastoral, el Batxillerat en Ciències Religioses, o el Taller de Pregària, entre altres.

Salesians Formació.Si ets una persona compromesa en el món de l'educació, potser t'interessaran els itineraris experimentats per educar en els valors socials, la obtenció de la DECA o la interioritat a l'ESO.

Curs d'iniciació teològica (Cristianisme i Justícia) Aquest curs vol oferir una síntesi dels fonaments de la fe cristiana desde la perspectiva pròpia de Cristianisme i Justícia, en un context com l’actual de secularització i de pluralitat religiosa. Dirigit especialment a joves que no es conformen amb les explicacions mítiques i simplificadores rebudes a la infància i volen aprofundir en els fonaments teològics de la fe. Obert també a no creients o a persones d’altres religions que cerquin la raonabilitat del cristianisme. “Com creure avui” és un curs per ajudar a posar els fonaments d’una fe ben actual.