Vés al contingut

(Don Bosco) Prop de la Casa Don Bosco viu una família que gaudeix d'unes vistes meravelloses del barri de la Bordeta a Lleida. El matrimoni, d'una certa edat, passa moltes hores mirant per la finestra del seu menjador, prenent el sol, llegint una mica i especialment donant un cop d’ull a tot el que succeeix al barri…

Fa uns dies un membre de la parella es va adonar que en una de les balconades veïnes havia roba estesa i, aparentment, no molt neta… I així l'hi va fer notar a la seva parella: “Potser no tenen una bona rentadora com nosaltres? Potser utilitzen un sabó de baixa qualitat? Serà una parella jove, que no sap com funciona tot això?…”

Un diàleg semblant va donar-se en diferents moments, de diferents dies i sempre fent referència a la roba dels diversos estenedors veïns…

De cop i volta, es va produir un canvi de visió important… i la parella es va dir l'un a l'altre: “T’adones quin canvi en la roba dels veïns? Potser algú els ha ensenyat com fer la bugada, hauran canviat la rentadora?... Com t'expliques tu tot això?”.

L'altre, rient per sota del nas, va contestar:”- Mira, la cosa no és tan complicada com crèiem. Aquest matí m'he aixecat abans que tu i he netejat de la millor forma que he sabut els vidres de la nostra galeria i… aquí està el canvi!”

L'equip educatiu de la Casa Don Bosco de Lleida intenta cada dia mostrar i educar als nostres joves a netejar i a com ajudar a netejar els vidres de cadascun d'ells per aprendre a veure les coses que els succeeix, i a viure-les amb una mirada diferent, amb una mirada d'esperança i de possibilitat de futur.

I la pregunta és… i nosaltres? Nosaltres ja mirem la nostra vida amb una mirada neta o encara la veiem enterbolida? Ens deixem ajudar per a aprendre a mirar?

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.