Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(EA, Amidaments Estimatius) Al telenotícies comarques d'ahir va sortir el reportatge d'unes parròquies de Tarragona que lliuren un àlbum de cromos als infants i, cada diumenge, es lliuren els cromos amb una intenció doble: catequètica i de fidelització (ho podeu veure aquí). Justament ahir, també vaig fer una xerrada a l'escola Tècnico-Professional del Clot (ara Jesuïtes Clot) sobre la pregària en familia per als pares dels infants de primera comunió i va ser una llàstima que no es pugui descarregar la notícia concreta perquè, del contrari, els l'hauria passada. 

D'entrada, trobo que és una iniciativa realment molt bona i, el joc de paraules que suggereix "fe-fidelització" és molt interessant. Ja fa anys, amb la mateixa doble intencionalitat, en David Guindulain sj i jo vàrem engegar la iniciativa de les vinyetes dominicals, per animar l'eucaristia de joves del Casal Loiola que, un cop complerts els tres cicles litúrgics, vam penjar al portal pregaria.cat i que em van servir de referent per la xerrada abans esmentada.
Crec que encara hi ha molt a fer i proposar en aquest camp, per exemple una publicació (tipus cromos) que es pogués vendre a llibreries religioses. De fet, si algú s'hi animés i volgués apostar-hi podriem parlar d'una possible col·laboració remunerada i reinteretar evangèlicament un recurs juvenil que semblava caigut en desús: l'album de cromos. Una altra opció seria crear un joc de cartes temàtic, com els que hi havia quan jo era petit, que s'anés repartint cada diumenge. El que seria fantàstic és que, a més a més, això anés vinculat a alguna publicació dominical. Jugar, aprendre, fidelitzar... tot en un mateix pack.