Vés al contingut

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

18 febrer “Que s'allunyin de mi els cors perversos; als dolents, ni els vull conèixer. Als qui d'amagat infamen els companys, els obligo a callar; m'és insuportable l'home d'ulls altius i de cor arrogant” (Sl 101, 4-5)
19 febrer “Poso els ulls en gent fidel del país perquè visquin amb mi; són homes de conducta irreprensible, els qui estan al meu servei. No tindran lloc al meu palau els homes fraudulents; no es mantindrà a la meva presència ningú que menteixi” (Sl 101,6-7)
20 febrer “No em cansaré de fer callar cada dia els injustos del país. Vull que s'acabin a la ciutat del Senyor tots els qui obren el mal” (Sl 101,8)
21 febrer “Ets just en tot el que fas, totes les teves obres són veritat, els teus camins són dreturers, són rectes els teus judicis”. (Dn 3,27)
22 febrer “Ets just en tot el que fas, totes les teves obres són veritat, els teus camins són dreturers, són rectes els teus judicis” (Dn 3,27)
23 febrer “Accepta, però, el nostre cor penedit i el nostre esperit humiliat, com si t'oferíssim moltons i toros en holocaust, com si t'oferíssim milers d'anyells grassos. Que aquest sigui avui el nostre sacrifici i que sempre et seguim fidelment. Els qui confien en tu no quedaran confosos”. (Dn 3,39-40)
24 febrer “El meu cor se sent segur, Déu meu; tocaré i cantaré amb tota la força. Desvetlleu-vos, arpa i lira meva, vull desvetllar l'aurora (Sl 108,2-3)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.