Vés al contingut

Baló d’or per Messi, i Premi al Pep Guardiola al millor entrenador. Tots dos son premis ben merescuts: Per la professionalitat, pel joc net, per l’esperit de grup, per la humilitat, per la gran capacitat de reconèixer als altres com a part dels seus èxits.

Pep, que es el número u, no s’oblida del número dos del seu equip, i dedica el premi a Tito Vilanova: sense un bon segon, potser no serien possibles moltes coses que es veuen i que fan lluir l’equip al mig del camp.

Leo Messi, dedica el baló a Xavi, qui sense dubtes li ha donat més d’una vegada el baló perquè Leo pogués fer els seus gols i jugades magnífiques.

L’important del futbol, i l’important del Barça -i que fa el Barça sigui de veritat quelcom més que un Club-, son aquest valors humans que han esdevingut un referent en l’escala de valors dels aficionats al futbol, dels que son del Barça i dels que no ho son.

Sense dubtes, avui tots podem celebrar que hagin estat premiats persones que a més de destacar per la seva professionalitat, ho siguin fonamentalment perquè son persones amb majúscula: sensibles, solidàries, i generoses.

Que la generositat ens obri els ulls per descobrir tot el que ens donen els altres i tot el que podem donar-lis.

El veritable premi ho podem rebre tots, si som capaços de sortir, aquest any 2012 al camp a suar la samarreta amb aquest valors i amb aquest esperit.

Si ho fem, guanyarem tots i posarem data de caducitat a la maleïda crisis que ens ofega i que té els seus orígens en l’egoisme i l’afany de poder i riqueses d’uns pocs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.