Vés al contingut

Podries explicar-me, avia, el que has estat pensant tanta estona quan miraves el pessebre? Has demanat una cadira i has estat mirant el conjunt, després els teus ulls s’han centrat a la cova i finalment semblava que dormies, però jo que et conec una mica sé que estaves resant. Què li deies a Déu?

Ets molts curiosa, Neus, però ja saps que sempre et dic la veritat. Primer he estat mirant a Sant Josep. Saps se’n parla poc, però jo crec que va ser un home molt notable. Discret, treballador, de poques paraules, decidit i sobre tot tenia una cura molt especial per la seva dona Maria i per Jesús infant. Feia el possible que no els faltes caliu, escalfor i amor. Quan vingueren els pastors va recollir els seus regals i els administrava perquè duressin. Josep, el fuster, era un home extraordinari, atent, estava en tot. Un cor immens.
Els meus ulls han passat de Josep a Maria. M’ha agradat molt el pessebre que heu fet a casa. Normalment les figures de Maria són unes imatges en les que està resant, adorant i com agenollada contemplant extasiada al seu Fill. Però vosaltres heu fet una figura en la que està estirada sobre la palla i aguantant el Nen entre els seu braços, jugant i rient. Sembla tan feliç! Una Mare infinitament feliç!! Te un somriure fantàstic, dolç, tendre i transparent. Maria sempre va tenir una cura notable de Jesús, l’entenia com ningú, moltes de les coses que Ell durant la seva missió deia a la gent, saps, eren d’Ella. Senzillament una Mare extraordinària.
I finalment he mirat a l’Infant Jesús, i he tingut que tancar els ulls. estava impressionada. M’ha envaït una sensació molt especial, per una part de tendresa i per altra banda d'admiració de que Déu tingui tan d’amor que en veure el món com anava, i com va ara mateix, decideixi baixar per tal de que el podem veure, escoltar, tocar, abraçar, seguir; o tot el contrari, perquè el que contemplem en el pessebre és el mateix que al cap de 30 anys seria assassinat injustament. Déu del Nadal i Déu de la creu. Em te robat el cor.
Com m’agrada escoltar-te, avia. Encara et vull fer una pregunta. Diguem, si us plau, quin és el teu desig pel Nadal del 2011 ?
Mira, Neus, fa dies que hi penso, amb tanta crisi, tantes retallades, tanta gent que sembla espantada i que te por... el meu desig pel Nadal d’enguany és: Si us plau, tinguem cura els uns dels altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.