Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

L’ESPERIT DEL SENYOR REPOSA SOBRE MEU.
(Tercera setmana d’Advent) Isaïes, 61, 1-2a
 
 L'Esperit del Senyor, Déu sobirà,
reposa sobre meu,
perquè el Senyor m'ha ungit.
M'ha enviat
a portar la bona nova als pobres,
a curar els cors desfets,
a proclamar als captius la llibertat
i als presos el retorn de la llum,
 a proclamar
l'any de gràcia del Senyor.
 
Quan Jesús va tancar el llibre de la Llei a la sinagoga de Nazaret i va mirar a aquella gent del seu poble que l’estava escoltant, per uns instants revivia els fets del Jordà. L’aigua que queia sobre Ell, la presència de l’Esperit i la veu del Pare: “Tu ets el meu Fill el meu Estimat.”
 
També tu has estat ungit pel Senyor.
Tu que avui en el silenci del recés estàs quiet amb el llibre de les Escriptures entre les mans, i tens en el cor un total agraïment a Déu per la fe rebuda, experimentada com amor i vivificada d’esperança certa.
 
També tu has estat enviat a portat la bona nova als pobres.
Tu que des de fa una colla anys et desvius pels infants amb càncer, els fas de mestre i molt més, d’amiga. Ets el seu suport, el bon humor dels dies durs. Quan et veuen les seves cares es transformen, ja era hora de que arribes la nostra estimada senyo.
 
També tu cures els cors desfets.
Tu que et passes tantes hores a la setmana visitant els teus amics i amigues del carrer. Has aprés que el seu cor està desfet per tantes ferides del passat i pel menyspreu de la majoria de la gent. Només l’amistat mantinguda pot ajudar a recompondre tanta desfeta.
 
També tu proclames als captius la llibertat.
Tu que amb tanta paciència, dia a dia, pas a pas, has estat ajudant a superar els condicionaments perversos de les drogues, de l’alcohol, de tantes dependències destructives que priven a la ment i al cor aquella llibertat tan essencial a les persones.
 
També tu tornes als presos a la llum.
Tu que has fet de la presó el camp de la teva llum, pels detalls, les comunicacions, les converses, els condols, les amistats, els mots sincers, les possibilitats i la teva imaginació creativa per organitzar teatre, dansa i gresca. `
 
També tu proclames l’any de gràcia del Senyor.
Tu, si tu, que estàs a la política com un servei per millorar les condicions de vida del de baix, per la defensa dels drets de les dones i dels homes sense distincions, que no hi ets per fer currículum, ni per anar pujant, ni per mercaderies interessades, sinó per treballar de cara a un futur d’humanitat , tolerància i alliberació.
 
L’Esperit del Senyor ens crida a ungir-nos en el seu Amor per anar fent possible el Regne de Déu entre nosaltres. Acollim-lo aquest advent.