Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.
 
20 novembre “ «Jo pensava: "A la meitat de la vida me n'he d'anar; m'envien a les portes del país dels morts, privat dels anys que em quedaven." (Is 38,10)
 
21 novembre  “Xerrotejant com l'oreneta,  parrupant com els coloms, es consumeixen els meus ulls mirant al cel. Senyor, estic atrapat, sigues el meu fiador!” (Is 38,14)
 
22 novembre “Senyor, els homes viuen gràcies a les teves paraules. Per això em mantinc amb vida: tu em guareixes i em fas viure” (Is 16)
 
23 novembre “Ara la meva amargor s'ha tornat salut. Tu, que estimes la meva vida,
l'has salvada de la fossa de la mort, perquè has llançat darrere teu tots els meus pecats” (Is 38,17)
 
24 novembre “La mort no et donaria gràcies, no et lloaria la terra dels morts; els qui baixen a la tomba ja no esperen en la teva fidelitat. Els vius són els qui et donen gràcies, com jo faig avui” (Is 38.18-19)
 
25 novembre “Les culpes ens aclaparen, però tu perdones les nostres faltes” (Sl 65,4)
 
26 novembre “5 Feliç aquell que tu esculls per a entrar a viure en els teus atris! Ens saciarem dels béns de casa teva, dels dons sagrats del teu temple.” (Sl 65,5)