Vés al contingut
En el decurs de la primera concentració en la història de l’Església Evangèlica, celebrada el proppassat 5 de novembre, en defensa de la Llibertat Religiosa Plena es va fer una Crida a la Solidaritat de la societat civil amb la Comunitat Protestant.
Entre d’altres reflexions la Crida ens recorda que “després de tants anys de democràcia encara no estan garantits els Drets Col·lectius de la nostra Església i de les altres minories religioses”.
I tot seguit afegeix: “El que demana la Comunitat Protestant és el nostre Dret a poder disposar de Temples Evangèlics sense la indefensió i l’arbitrarietat en la què actualment ens trobem”.
Malgrat sembli mentida la Reforma Protestant, endegada per Martí Luter, es va iniciar en el Segle XVI i aquesta minoria religiosa encara no ha trobat l’encaix democràtic en aquest país.
Aquest fet està produint un creixent sentiment de desencant democràtic entre els evangèlics. Com és possible que encara se segueixin tancant Temples Protestants en el segle XXI?, es pregunten. Alguna cosa s’ha fet malament fins ara i, de totes totes, no són/som els protestants.
Els qui ens ha posat sota la catifa, des de l’inici de la democràcia, no hem estat nosaltres mateixos.
Tot el que hem aconseguit fins ara ha estat fruit del nostre propi esforç, malgrat la marginació social de què hem estat objecte. El que caldria esperar de tot aquest procés històric seria una discriminació positiva que ens ajudés a posar-nos a nivell d’igualtat amb la resta de la societat. No demanem privilegis, demanem igualtat i equitat.
En lloc d’això ens trobem amb què, ara més que mai, determinats alcaldes i alcaldesses, en lloc de defensar el dret democràtic de poder celebrar la nostra fe en comunitat, fan els impossibles per evitar-ho.
Per aquestes raons s’ha fet una Crida a la resta de la societat perquè conegui què està passant i per convidar tothom a ajudar-nos en la nostra lluita per aconseguir una Llibertat Religiosa Plena.
Si no hi ha aquesta Llibertat Religiosa Plena, s’està conculcant un dels Drets Fonamentals dels Drets Humans. És a dir: s’està negant la llibertat a una part del nostre poble.
Una democràcia madura ha de saber reaccionar davant de situacions com aquestes.
Aquesta és la nostra Crida a la resta de la societat: Demòcrates, reaccioneu i lluiteu amb nosaltres per la nostra llibertat col·lectiva, que en definitiva és lluitar per la vostra llibertat, perquè si a nosaltres ens manca aquesta llibertat també us manca una mica de la vostra.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.