Vés al contingut

Un grup de noies de Nou Barris hem escollit per a les nostres reunions reflexionar sobre les qüestions que el Debat de l’Agulla ha obert. Hem començat per conversar sobre la crisi econòmica. Us resumim en aquest breu article el que vam parlar.

En primer lloc observem en el nostre entorn més immediat (familiars, amistats, veïns del barri) que la pobresa té nom, que afecta a unes persones i famílies concretes i cada cop més.

En segon lloc constatàvem que aquesta crisi econòmica actual, hauria de servir per repensar un nou model de societat però els indicadors actuals ens donen a pensar que per contra, l’actual model sortirà reforçat. No sembla que hi hagi cap estratègia global com havia passat amb el socialisme en el segle passat, i les solucions que es donen van encaminades a posar “pegats”. És com si només fóssim capaços de generar respostes puntuals, però no general ni estable.

En tercer lloc ens fèiem un conjunt de preguntes: ¿Com podem fer que les petites alternatives que es van donant esdevinguin un nou model? A la vegada la implicació de la gent en la “polis”, és a dir, en la vida col·lectiva, és cada vegada més minsa, i el descrèdit de la política i els polítics més gran. Hom es pregunta davant les repetides mostres d’abús que veiem en els poders econòmics qui ha de fer el control del frau fiscal, causa principal de les desigualtats socials. N’és l’Estat l’encarregat?

Finalment ens preguntàvem a nosaltres mateixes: Quina resposta hem de donar la resta de ciutadans? Pot ser una resposta fóra la progressivitat en els impostos? Ens adonàvem que quan es troben aquestes petites mesures, es veu indispensable que el tercer poder (els mass media) en siguin els altaveus.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.