Vés al contingut

En un article d’opinió del diari Ara, publicat el 30 de setembre, la periodista especialitzada en temes internacionals, Cristina Gallach, recordava que properament la població mundial arribarà als 7.000 milions de persones. Una xifra històrica, menor que es preveia als anys 70, però veritablement important.

Aquestes dades ens recorden que la població mundial està creixent en els continents de l’hemisferi sud, especialment a Àsia. El continent europeu preveu, però, una disminució de la seva població en les properes dècades d’aproximadament 60 milions de persones. Catalunya ha incrementat la seva població fins els 7 milions, el 0,1% de la població mundial, gràcies al moviment migratori dels darrers deu anys. Probablement, gràcies aquests fluxos migratoris, i malgrat els problemes d’atur que ara estem vivint, Catalunya assentarà una població capaç, en el futur, de garantir un estat social de dret .

Serem 7.000 milions ben aviat. En un món cada vegada més global i sense fronteres, en un món, però, també molt fragmentat, caldrà que els països com el nostre siguin capaços, des del diàleg i la solidaritat, d’estrènyer els vincles i els mecanismes que assegurin la màxima justícia i cohesió social. Només així aquest petit 0,1% del món podrà continuar fent el seu camí en llibertat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.