Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

               1. ¿Te sentit l’esperit en temps tan difícils com els actuals, temps de crisi econòmica amb greus conseqüències socials i personals, temps de crisi de valors, d’expectatives de futur, de seguretat, d’un món que s’ensorra sota els peus?

               2. ¿No serà potser avui necessari  i urgent recuperar o trobar per primera vegada l’esperit d’esperança, de solidaritat, d’austeritat, de misericòrdia, de compassió i de companyia amb els qui mes pateixen? Potser l’esperit sigui quelcom profundament humà i que forma part substancial de la persona i, per tant, no sigui quelcom fugisser, superflu, eteri i abstracte.

               3. ¿I per què no tenir en compte l’esperit de Jesús, aquell esperit del que parla el breu text evangèlic (Marc, 1, 12-15) d’aquest diumenge, 26 de febrer? ¿Per què no tenir en compte a Jesús, el seu esperit  i el seu missatge si aquest Jesús te sentit pels homes i les dones d’avui, i no resta com un bell record del passat?

               4. El missatge de Jesús i els seus seguidors és, en el fons, comprensible en qualsevol situació que hom es trobi. Estimar a Déu i estimar als altres. Fàcil d’entendre en teoria, difícil d’assumir i de practicar. Jesús és aquell home que passa pel món fent el be i que es dirigeix a Déu com a pare. Aquest Jesús que estima el món i que es compromet a favor dels altres també és portat per l’Esperit al desert. Temps de retir, silenci, soledat, pregària.  “S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova”. Així acaba l’Evangeli d’aquest diumenge. La bona nova, la bona noticia, és l’Evangeli. Convertir-se i creure vol dir assumir l’Evangeli i els seus valors, i viure segons el seu esperit.

               5. La periodista i professora universitària Anna Figuera comenta en el Full Dominical d’aquest darrer diumenge al també periodista Òscar Bardají: “Els valors de l’humanisme cristià romanen en les persones i, de mica en mica, tornen a sortir a la superfície. És per això que penso que els valors cristians no estan de baixada, tot el contrari. Ho podem veure ara, en aquesta dura crisi econòmica. L’admirable tasca que s’està portant a terme des de Càritas, el Banc dels Aliments, la Marató de TV3 o els diferents tipus de voluntariat en són un bon exemple”.