Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Sagrada Família) Aquest dimecres s’ha instal·lat la primera porta de la Façana de Naixement de les quatre que hi haurà al temple. Ubicada al pòrtic central de la Caritat, la porta és de bronze i té una alçada de més de 7 metres.

La Façana del Naixement exposa els principals esdeveniments dels primers anys de vida de Jesucrist en un conjunt escultòric i ornamental replet d’optimisme i alegria, on tota la creació celebra el Naixement. Les portes encaixen en aquest context i estan inspirades en la natura. Cada porta és diferent; la que s’ha instal·lat avui, és plena d’heura, de fulles i flors de carbassa i flors de lliri. També hi ha diferents insectes com ara escarabats, xinxes, vespes, mosques, llagostes, papallones, centpeus, grills, abelles, marietes, erugues, aranyes, formigues i libèl·lules. El color que domina és el verd, que s’ha aconseguit a partir del procés de corrosió del bronze.

El disseny de les portes de la Façana del Naixement ha estat presentat i aprovat per la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, ja que des de l’any 2005, la Façana del Naixement i la cripta del temple formen part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

El projecte de les portes es finalitzarà durant l’any 2015. L’autor del projecte és l’escultor Etsuro Sotoo. Des de l’any 1978 col·labora amb el temple, primer amb la restauració i execució del grups escultòric del portal del Roser i de la façana del Naixement, destruïts durant la Guerra Civil, i ara, amb les portes d’aquesta façana.