Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) Aquest dijpus s'ha signat el conveni de col·laboració per actualitzar i difondre durant el 2014 el Vocabulari de les religions per a mitjans de comunicació. La primera i única edició en paper d’aquesta publicació promoguda per la Direcció General d’Afers Religiosos és de l’any 2004. Està considerada una eina eficaç per fomentar la integració de les comunitats religioses i millorar el diàleg interreligiós i la convivència intercultural.

El conveni signat aquest dimecres regula la col·laboració entre les institucions implicades: el Consorci del Centre de Terminologia (TERMCAT), encarregat de la revisió terminològica; l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), que fa les tasques de revisió del contingut d’aquella primera edició, ja exhaurida; la Fundació ‘La Caixa’; i la Direcció General d’Afers Religiosos, en representació del Departament de Governació i Relacions Institucionals, que prepara la difusió en línia del document, un cop corregit i actualitzat l’original del 2004.

La Direcció General d’Afers Religiosos té el propòsit d’estendre el coneixement generalitzat d’aquest instrument a totes les entitats i agents socials, administracions públiques, i especialment entre els mitjans de comunicació, que són els destinataris principals del Vocabulari de les religions.

El conveni l'han signat el director de l'Àrea Social de Fundació "la Caixa", Marc Simon; el president d'AUDIR, Jaume de Marcos; el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell; i el director del TERMCAT, Jordi Bover.