Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Bisbat de Solsona) El proper divendres 11 de juliol tindrà lloc la inauguració de l’exposició de la Santa Creu d’Anglesola, al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. L’acte comptarà amb la presència de Xavier Novell, bisbe de Solsona, i altres autoritats.

Aquesta exposició temporal de la Santa Creu, acompanyada de diversos reliquiaris relacionats, podrà ser visitada des de l’11 de juliol fins a l’1 de setembre de 2014. De forma extraordinària, el conjunt d’objectes trobats a l’interior de la Santa Creu, podran contemplar-se només durant aquest període d’exposició temporal.

La Santa Creu d’Anglesola, que sembla fou portada de Jerusalem l’any 1176, és un dels objectes més rellevants de l’orfebreria romànica del nostre país. Les troballes realitzades durant les tasques de conservació al centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya li atorguen un valor destacable i està considerada com un dels pocs reliquiaris d’aquestes característiques que hi ha a casa nostra. Els exemples més propers a nosaltres són la creu de Carboeiro, conservada al Museu de la Catedral de Santiago de Compostel·la, i l’Estauroteca, del Museu del Louvre de París.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.