Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell) El papa Francesc, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví, ha concedit a l’església del Santuari de la Mare de Déu de Meritxell el títol i la dignitat de Basílica Menor. Meritxell és la patrona del Principat d'Andorra.

Aquesta concessió respon a la petició efectuada fa uns mesos pel bisbat d’Urgell d’acord amb les autoritats andorranes, i porta data del 13 de maig de 2014, quan s’esqueien exactament els 100 anys de la declaració pontifícia de la Mare de Déu de Meritxell com a Patrona principal de les Valls d’Andorra, en temps de Sant Pius X.

Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de basílica que honora el Principat d’Andorra i el bisbat d’Urgell tingui lloc durant les festes de Nostra Senyora de Meritxell, el 8 de setembre pròxim.

El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.

La concessió del títol de Basílica Menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral al país i a la Diòcesi.

El Santuari de la Mare de Déu de Meritxell se suma així a les altres dues Basíliques Menors amb què compta la Diòcesi d’Urgell: la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció, i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de Basílica des del 1923.