Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes/Càritas BarcelonaEl curs vinent Santa Coloma de Gramenet entrarà a formar part de la xarxa Paidós dedicada a la prevenció de la pobresa infantil. Gràcies a la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona i els germans maristes, està previst que el mes d'octubre s'obri el nou centre Paidós Santa Coloma que atendrà famílies amb fills petits d'aquesta ciutat.

El delegat episcopal de Càritas Salvador Bacardit,acompanyat pel nou director de Càritas, Salvador Busquets, i en Llorenç Claramunt, de la Fundació Champagnat del Grup Maristes van signar dijous 10 el conveni de col·laboració per engegar aquesta iniciativa que treballa perquè tots els membres de les famílies afectades puguin desenvolupar les seves capacitats i recursos.

Els maristes hi aportaran l'equip professional ja que tenen llarga experiència i tradició en l’àmbit del treball social en aquest municipi. Amb la signatura d’aquest conveni entren a formar part de tot el projecte Paidós, que treballa per prevenitr la pobresa en la petita infància. El projecte també ha comptat amb la col·laboració i recolzament de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

64 famílies ateses fins ara

Aquest és el cinquè centre Paidós que Càritas obre des del setembre de 2012, moment en el qual es va posar en marxa aquest projecte. Els centres que ja estan en funcionament des d'aleshores són els centres Paidós Barceloneta, Paidós L'Hospitalet, Paidós Sant Adrià de Besòs, Paidós Roquetes i, ara, Paidós Santa Coloma. En aquests moments estan acompanyant a 64 famílies, formades per un total de 231 persones, en els quatre centres que ja estan en funcionament.

El nou centre Paidós Santa Coloma atendrà unes 16 famílies, que seran enviades pels Serveis socials bàsics i especialitzats i Càritas, amb infants entre 0 i 6 anys i a les quals els hi sigui difícil atendre adequadament els seus fills i filles.

El moment actual exigeix estar al costat de les famílies que estan passant greus dificultats. És per això que Càritas impulsa l’obertura de centres d'acompanyament a famílies amb fills petits, just en un moment en el qual la crisi encara afecta amb força als més desfavorits.