Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR / Vilafranca del Penedès) Capítol provincial dels frares caputxins de Catalunya i Balears. És la trobada de tots els germans de la provincia que cada tres anys revisa i renova les seves orientacions. No són una multitud, però mantenen presències significatives a Pompeia, Sarrià, Vallvidrera i al Raval de Barcelona, i a Arenys de Mar, a Igualada, i a Mallorca.

Un dels temes d’aquest capítol ha estat veure com reforçar cap a enfora el testimoni  de vida fraterna d’aquests pares fundats per Sant Francesc d'Assís. Altres experiències europees estan funcionant en aquesta direcció, més centrada en el ser germans que en el fer moltes coses. I la renovació del papa Francesc també ho impulsa. 

Aquest divendres tanquen el capítol que han celebrat durant aquesta setmana a Vilafranca del Penedès, a la casa d’Espiritualitat Mare Ràfols de les germanes de la Caritat de Santa Anna. Des d’allà en parlen el provincial de Catalunya i Balears, Gil Parés, que dijous va ser reelegit per un segon període de tres anys, i Hugo Mejías, conseller general del l’Orde que representa en el capítol al ministre general. Parés remarca com a nucli "una vida comuna, que només és possible quan enmig hi ha Déu" i que "si no som germans no som res". I Mejías parla de "l'esperança que contagien aquestes comunitats".

Com en anteriors capítols provincials, la trobada s’ha pogut seguir dia a dia a través del portal dels caputxins.