Vés al contingut
Catalunya Religió

(Josep Casellas –CR/Girona) Carles Sánchez i Garcia, delegat episcopal de Mitjans de Comunicació Social, i Jordi Pla i Planas, professor jubilat de Figueres, seran ordenats diaques pel bisbe de Girona Francesc Pardo aquest diumenge a les 6 de la tarda, a la catedral. Tots dos són actualment laics amb missió pastoral a diferents parròquies de l’arxiprestat de l’Alt Empordà Interior: Pla, a tretze parròquies, i Sánchez, a dues.

Pla ha declarat al programa radiofònic 'Església Viva', produït pel bisbat de Girona, que “l’Alt Empordà és una zona pastoral –amb dos arxiprestats, el de Marina i el d’Interior– on en aquests moments estan sorgint més grups de laics, petits grups en diferents parròquies, que s’estan formant per poder fer ells també les celebracions de la Paraula, i això és molt esperançador”. Sánchez , en declaracions al mateix programa, xifra en “una trentena” el nombre d’aquests laics a l’arxiprestat de l’Alt Empordà Interior, i considera que aquest fet reflecteix la “part positiva” que té la crisi de la davallada de vocacions sacerdotals.

Origen de la vocació

Jordi Pla explica així l’origen de la seva vocació: “Em vaig plantejar un dia la possibilitat de prendre un compromís més a fons amb la comunitat, amb l’Església, i aquí estic”. Carles Sánchez diu, sobre l’itinerari que ha seguit: “He estat molts anys fent de delegat de Mitjans de Comunicació del bisbat de Girona. Vaig tenir una etapa d’aturada i vaig estar al monestir de Solius vivint un temps com a monjo. A la sortida, volia mantenir el compromís amb l’Església i amb el Senyor, amb un contacte més proper amb la gent. Aleshores el bisbe Francesc em va dir si volia ocupar-me de les parròquies de Sant Miquel de Fluvià i Sant Mori com a laic amb missió pastoral i, al cap d’un any i mig, em va dir si havia pensat ser diaca. M’ho vaig pensar tres o quatre dies i vaig dir que sí”.

Aportació del diaca

Pla destaca que el diaca “és cridat al servei de la comunitat i, especialment, al servei dels predilectes de Jesús: els pobres, els senzills, els més necessitats de la tendresa de l’Evangeli”. Afirma que és important ser “poble dins el poble” i acompanyar les persones. El diaca ha de ser “testimoni d’esperança i de quietud d’esperit” i “portador de pau”. Sánchez considera que “els diaques estan fets per a la caritat” i diu que el seu servei “allejarà una mica la tasca dels preveres”. Pla recomana a qui es plantegi ser diaca “que en parli amb Déu a cor obert, en la pregària, i que ho consulti amb algú que el pugui assessorar bé espiritualment”. També pensa que el diaca ha de ser “una persona a qui li agradi participar colze amb colze amb tots els agents pastorals de la comunitat”.

Nou diaques des del 2010

Amb l’ordenació de Carles Sánchez i Jordi Pla seran nou els diaques permanents de la diòcesi de Girona. Els primers van ser ordenats el febrer de 2010. En aquests moments hi ha cinc persones, a la diòcesi de Girona, que s’estan preparant per a aquest ministeri.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.