Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) El psiquiatra Luís Rojas Marcos impartirà aquest dijous dia 3 de juliol al CaixaFòrum Barcelona la xerrada “L’ansietat d’allò quotidià com a conseqüència de la crisi actual”. Aquesta conferència s’emmarca dins de la jornada oberta “De la macroeconomia a l’ansietat del dia a dia”, que Càritas Diocesana de Barcelona organitza per reflexionar sobre les conseqüències de la crisi en la salut mental de les persones. L’economista Josep Maria Gay de Liébana parlarà “De la macroeconomia a l’ansietat d’allò quotidià”. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, inaugurarà la jornada.

La convocatòria respon a la constatació que dues de cada tres persones ateses per Càritas Diocesana Barcelona tenen problemes relacionats amb la salut mental. Aquesta informació es desprèn d’un informe elaborat el 2013 amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona que constatava la relació entre un habitatge en males condicions i l’estat de la salut mental de les persones que hi viuen. Però la precarietat de l’habitatge no és l’únic factor que desencadena els problemes de salut mental: la manca de feina, el trencament de les xarxes familiars i socials i la impossibilitat d’assegurar-se allò que és bàsic per viure també hi influeixen.

Des de Càritas es considera que cal abordar aquesta realitat més enllà de l’àmbit sanitari promovent polítiques que garanteixin la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones i del seu benestar. També s’aposta per acollir i acompanyar i que la persona recuperi la confiança i la dignitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.