Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) Les entitats cristianes adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir convoquen un acte públic i obert el 7 de juliol a Barcelona. Diverses entitats d’Església i d’inspiració cristiana renovaran el suport a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya després de l’acte d’adhesió conjunta al Pacte Nacional del passat mes d’octubre al Parlament de Catalunya.

L’acte inclourà un espai de diàleg sobre la Doctrina Social de l’Església amb el teòleg Xavier Morlans; el president Joan Rigol, coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir; la teresiana Victòria Molins; i el periodista Miquel Calçada, comissari de la commemoració del Tricentenari. El debat estarà acompanyat de diverses intervencions musicals i artístiques en les que participaran, entre altres, el músic Natxo Tarrés. També es projectarà un audiovisual sobre el pensament de diversos intel·lectuals i eclesiàstics catalans i sobre el magisteri eclesial del segle XX al voltant dels drets dels pobles i de les nacions. La dibuixant Pilarín Bayés també ha donat suport a l’acte amb una il·lustració.

L’acte del dilluns 7 de juliol vol mostrar públicament el suport que també té el dret a decidir dins de l’Església a Catalunya. Està convocat per les entitats que van promoure l’adhesió conjunta de grups i institucions cristianes al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Representants de més de cinquanta entitats van presentar aquesta adhesió en una recepció al Parlament de Catalunya. Ara es convida als membres als membres d’aquestes entitats a participar en un acte públic per visualitzar aquest suport. El Pacte Nacional, promogut per una àmplia majoria del Parlament, reclama “la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya” i s’hi han adherit tot tipus d’entitats de la societat civil catalana.

L’acte “Cristians pel Dret a Decidir” vol respondre a “la trajectòria d’arrelament al país” i al reconeixement de Catalunya com a nació que tradicionalment ha mantingut l’Església catalana. Els promotors recorden que els bisbes de Catalunya ha reiterat en diversos documents, com Arrels Cristianes de Catalunya, que “l'existència de la nació catalana exigeix una adequada estructura jurídico-política que faci viable l'exercici dels (seus) drets”. També es fan ressò de la doctrina que ha desenvolupat diversos papes com Joan Pau II, que ha vinculat l’existència de les nacions a la llengua i a la cultura: “Ningú -ni un estat, ni una altra nació ni cap organització internacional- no està mai legitimat a afirmar que una determinada nació no és digna d'existir”.

Entre les entitats que s’han adherit al Pacte Nacional hi ha diversos ordes religiosos masculins i femenins, associacions familiars i educatives, centres d’estudi, pensament i cultura, associacions de laics, i entitats socials de diverses tendències i sensibilitats eclesials. L’acte es farà el dilluns 7 de juliol a les 19,30 al CaixaForum de Montjuic: www.cristianspeldretadecidir.cat.