Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) El Tercer Sector social tindrà veu en la XXII edició del Congrés EBEN-Espanya, que organitza la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull sota el títol «Ètica, emocions i economia: la gestió actual de les organitzacions». Les jornades proposen un debat sobre la gestió de la complexitat en les organitzacions, amb i sense ànim de lucre, de la mà de diversos experts. El congrés tindrà lloc el proper dijous i divendres a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

El programa del congrés inclou experts reconeguts internacionalment com Ivez-Charles Zarka, professor de Filosofia de la Université Sorbonne (París-Descartes) i exdirector del Centre National de la Recherche Scientifique CNRS; Amareswar Galla, director de l'International Institute for the Inclusivament Museum i sènior advisor del World Culture Forum. També destaquen Àngel Castiñeira i Josep M. Lozano de l'Institut de Innovació Social d'ESADE; Josep M. Gay de Liébana (Universitat de Barcelona); Begoña Roman (Universitat de Barcelona); Carles Folguera (Futbol Club Barcelona); Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; a més dels representants de DAMM, Agbar i Banco Santander.

La inauguració de la Jornada anirà a càrrec de Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Maite Fandos, tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona; Francesc Torralba, director de la Càtedra ETHOS URL; Joan Fontrodona, president de EBEN-Espanya; i Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Sobre la Càtedra ETHOS-URL

La Càtedra ETHOS URL és la càtedra d'ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull i, des de la mateixa, es dóna suport a tots els grups de recerca en matèria d'ètica aplicada de la URL. Les línies prioritàries d'investigació i treball de la Càtedra ETHOS URL són: l'ètica de les organitzacions, professions i mitjans de comunicació, la bioètica, la responsabilitat social corporativa, i les estratègies educatives per a la divulgació ètica.

Ètica de l'economia i les organitzacions

EBEN-Espanya és la marca de "Ética, Economia y Dirección. Asociación Española de Ética de la Economía y las Organizaciones". Des dels seus inicis EBEN-Espanya és la branca espanyola de l'European Business Ethics Network (EBEN), una associació d'àmbit europeu creada el 1987 per promoure l'estudi i l'aplicació de l'ètica en l'àmbit de les organitzacions, els negocis i l'economia .

EBEN-Espanya és un fòrum obert i plural, una xarxa en la qual professionals de diverses procedències i interessos-directius, acadèmics, empresaris, etc. Poden aportar les seves idees i contrastar les seves experiències en un clima de franc diàleg. Els seus membres participen d'una comuna aspiració: reconèixer la necessitat de l'ètica en la configuració de la societat i de l'empresa, i proposar fomentar el seu estudi i posada en pràctica.