Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/Carmelites descalços) "L’interès per aquesta dona extraordinària del segle XVI continua creixent, avui més que mai". Agustí Borrell, provincial dels carmelites descalços de Catalunya i Balears subratlla així la difusió dels escrits de Santa Teresa de Jesús i el ressò del seu testimoni. S'hi ha referit arran de la publicació del nou blog 'Castell interior', que estudiarà la relació del Carmel descalç amb diversos àmbits de la història i cultura catalanes.

De la mà de la historiadora Mercè Gras i la filòloga Maria Toldrà, el nou espai web ha nascut en paral·lel a una pàgina de facebook i un compte de twitter que persegueixen els mateixos objectius. La iniciativa s'afegeix als actes que se celebren amb motiu del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús (1515-1582), que culminaran l’octubre de l'any vinent. De fet, el 2015 ha estat declarat Any Jubilar Teresià pel papa Francesc.

Un punt de trobada polifònic

"'Castell interior' vol ser un punt de trobada polifònic que permeti conèixer i assaborir els múltiples aspectes de l’influx teresià a la nostra terra", diu Borrell en l'article que presenta el blog, que destaca el potencial comunicatiu d'aquesta monja mística, reformadora de l'orde carmelita.

La figura de santa Teresa compta a Catalunya amb una bona tradició de lectures, estudis i traduccions, que els promotors de la iniciativa han considerat interessant recuperar i continuar. En concret, el blog s'interessa per la presència del Carmel en episodis de la història dels segles XVI-XX, amb una mirada especial a la biografia de frares i monges carmelites, i la seva contribució a la nostra cultura. També vol fer-se ressò de projectes i novetats editorials no necessàriament referents a l’orde, però que aporten materials útils per al seu estudi.