Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Per al bé de tots, ja ha arribat l’hora d’acabar amb aquesta situació cada vegada més inacceptable”. És un dels missatges del papa Francesc a l’arribada Betlem, una demanda de pau que ha marcat la primera part del viatge a Terra Santa en terres jordanes i palestines. Paraules del papa per demanar que tothom s’impliqui amb el “coratge de la pau” i la “creativitat al servei del bé”.

Aquesta demanda del papa s’ha concretat amb la invitació als presidents de Palestina i d’Israel a assistir a una pregària per la pau al Vaticà. Mahmoud Abas i Shimon Peres han acceptat aquesta invitació pública realitzada durant l’Angelus d’aquest diumenge a Betlem. Un altre gest significatiu del papa durant aquest viatge a Terra Santa ha estat aturar-se davant del mur que separa Israel i Palestina i fer una breu pregària de manera semblant al que farà dilluns al Mur de les Lamentacions.

A Betlem el papa ha celebrat una eucaristia on ha fet present la figura d’un fràgil nen Jesús en un món en conflicte: “També avui ploren els nens, ploren molt, i el seu plor ens qüestiona”. En una denúncia contundent ha parlat de com “en un món que llença cada dia tones d’aliments i de medicaments, hi ha nens que ploren en va per la fam i per malalties fàcilment curables” o “en una època que proclama la tutela dels menors, es venen armes que acaben en mans dels nens soldats, es comercia amb productes confeccionats per petits treballadors esclaus”.

En l’inici del viatge, dissabte Francesc també va fer una crida a la concòrdia entre religions i pobles a Jordània. En l’eucaristia celebrada al costat del riu Jordà, lloc del baptisme de Jesús, va reclamar una pau que “no es compra, ni es ven” i que es construeix amb petits gestos dia a dia. En terra de conflicte, el papa va recordar que “la diversitat de persones i d’idees no ha de provocar rebuig o crear obstacles”.

També dissabte, Francesc va tenir una especial atenció als refugiats que generen conflictes com els de Siria o l’Iraq: “La solució només pot venir del diàleg i de la moderació, de la compassió per als qui pateixen, de la recerca d’un solució política justa i del sentit de responsabilitat vers els germans”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.