Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola PiaFormar-se en idiomes amb professors nadius és una pràctica molt estesa. Però no és tan freqüent que el contingut de les classes vingui marcat per temàtiques socials i que el preu de la matrícula serveixi per finançar projectes d’alfabetització a persones en risc d’exclusió social. És el que ofereix L’Acadèmia, un espai de formació socialment responsable que neix de la Fundació Servei Solidari i que acull l’Escola Pia de Balmes.

Sota el lema ‘El teu aprenentge genera nous aprenentatges’, aquesta oferta d’ensenyament d’idiomes compta amb professors nadius, un projecte pedagògic ambiciós i un sistema flexible de classes, sense oblidar la sensibilitat pel món social. L'Acadèmia destina els beneficis de la matrícula al programa de formació bàsica de Servei Solidari, per tal que altres persones puguin aprendre. 

El programa de formació bàsica de Servei Solidari

Actualment, Servei Solidari treballa perquè els seus alumnes adquireixin les eines necessàries per accedir amb garanties a l’educació formal, ocupacional i al món laboral, a més d’adquirir competències emocionals. Es treballa en l’acolliment sociolingüístic a través de classes de català i de castellà i dinamització de l’ús de la llengua, a través de parelles lingüístiques, tertúlies literàries i la creació d’espais de relació intercultural, com sortides i celebració de festes tradicionals. Trimestralment hi participen més de 500 persones en una trentena de cursos.

Els cursos d'idiomes

La primera oferta de L’Acadèmia, que porta un any funcionant al barri del Raval, són cursos intensius d’anglès d’estiu per a majors de 18 anys (40 hores), entre el 30 de juny i el 24 de juliol. L’horari és a les tardes (de 15:30 a 18:00) i els grups són reduïts. Les proves de nivell es faran a les aules de l’Escola Pia Balmes (on també s’impartiran els cursos) durant el mes de juny: dies 10, 13, 20, 25, 26. El preu és de 290 euros més 30 euros de matrícula.

Tot i que també ofereixen francès i alemany, l’objectiu principal és l’aprenentatge de l’anglès, amb un enfocament equilibrat entre la pràctica de la conversa, la comprensió oral, la lectura, l’escriptura, els exercicis de gramàtica i de pronunciació, amb materials i activitats centrats en temes socials i d’actualitat. Les classes són dinàmiques, comunicatives i participatives.

Un altre tret característic és la flexibilitat i mobilitat del professorat: comparteixen nivells i classes, aprofitant la diversitat de procedències del professorat nadiu i els diferents estils d’ensenyament; també es faciliten els canvis de nivell dels alumnes segons la seva capacitat d’aprenentatge.