Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) El pare general de la Companyia de Jesús, l’espanyol Adolfo Nicolás Pachón, ha anunciat aquest matí que desitja presentar la renúncia al seu càrrec. Per això, a finals d’aquest any, convocarà una nova Congregació General de la Companyia de Jesús que es celebrarà l’any 2016, durant la qual presentarà la seva renúncia i, si la Congregació ho accepta, s’elegirà al seu successor. En la seva carta a tots els jesuïtes el P. General manifesta haver informat el papa Francesc, amb qui manté una magnífica relació des de l’elecció del Pontífex, l’any 2013.

A la seva carta, el superior general de la Companyia, Adolfo Nicolás, manifesta que “han passat ja diversos anys des de la meva elecció com a Superior General de la Companyia i recentment he complert 78 anys. En considerar els anys que s’acosten, he arribat al convenciment personal que he d’anar donant els passos per a presentar la meva renúncia a una Congregació General”. I demana a Nostra Senyora de la Strada “que posi a la Companyia amb el Seu Fill en aquest itinerari de discerniment que ara iniciem”.

La Congregació General és l’òrgan suprem de govern de la Companyia de Jesús que només es convoca per a tractar assumptes d’especial importància o per a escollir a un nou superior general. En ella participen jesuïtes de tot el món escollits per tots els membres de l’orde.

El càrrec de pare general de la Companyia de Jesús és vitalici, però les Constitucions de l’Orde contemplen la possibilitat de la renúncia al mateix. L’any 2008, durant la passada Congregació General, el pare Peter-Hans Kolvenbach, després d’obtenir el consentiment del papa Benet XVI, va renunciar al seu càrrec. En aquell moment va adduir la seva avançada edat (proper als 80 anys) i la llarga durada del seu govern, que va durar gairebé 25 anys. Havia anunciat aquest desig i la convocatòria d’una Congregació General tres anys abans.