Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Més de siscents educadors i educadores de l'Escola Pia de Catalunya es van aplegar a l'Escola Pia Nostra Senyora per participar a la XXVI Jornada Pedagògica, enguany titulada ‘1714-2014’. L'ocasió va servir per a lliurar els premis Sant Josep de Calassanç, que reconeixen la tasca realitzada per persones i grups, segons el caràcter propi i l'estil metodològic de l'Escola Pia de Catalunya.

L’acte, celebrat aquest dissabte, va comptar amb l’historiador i antic professor de l'Escola Pia de Sarrià, Miquel Puig, i el periodista Miquel Calçada, que van impartir dues conferències. La primera intervenció, a càrrec de Puig, va servir per explicar com era l'escola del segle XVIII, aportant exemples, explicant anècdotes i presentant les bases generals del funcionament de l'escola i el paper del mestre. Miquel Calçada, comissari de la Generalitat per a l'organització dels actes commemoratius dels 300 anys dels fets de 1714 i antic alumne de l'Escola Pia de Sabadell, va parlar sobre el moment històric en què vivim, el paper que hi juga l'escola i el futur.

La temàtica escollida per aquesta jornada pedagògica està en sintonia amb el projecte 'Memòria 1714', el web que aquest curs ha endegat l’Arxiu Provincial de l'Escola Pia amb el suport de l’Àrea de Projecte Educatiu del Secretariat de les Institucions Educatives.

Els reptes del model educatiu actual

Durant l'acte, el pare provincial Jaume Pallarolas va dibuixar el passat i present de la institució per centrar-se en el futur, tractant de dibuixar les grans línies que calia no oblidar: "Volem ensenyar a l'alumnat el nostre gran tresor: aprendre a viure en comunitat". Joan Vila, secretari general de les Institucions Educatives, va recordar el moment en què viu el nostre model educatiu, i els nostres reptes.

El director de l'escola, Toni Pérez, va ser responsable de donar la benvinguda i en Jaume Garcia, professor del centre, de fer de conductor de l'acte. Un grup d'alumnes de Batxillerat Artístic van oferir una actuació als assistents. Aquest no va ser el únic toc artístic de la Jornada, ja que aquest any, membres d'un grup de música tradicional van amenitzar l’acte.

Amb aquest vídeo, realizat pels alumnes de Batxillerat Artístic de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, es va fer la invitació a la jornada pedagògica d'enguany:

Cada any l'Escola Pia de Catalunya organitza aquesta jornada per a totes les persones que treballen o col·laboren en les seves institucions educatives i ho fa en diferents ciutats del territori català. La jornada aprofundeix en un tema concret, relacionat amb l’educació o la professió docent.

Els guardonats

Aquesta edició ha acollit el XXIIIè premi Sant Josep de Calassanç, que ha reconegut el Projecte Compartit AMPA-ESCOLA de l'Escola Pia Balmes, Frederic Vinyals i Estany de l’Escola Pia de Terrassa i Marta Martí Caballeria de l’Escola Pia Sarrià-Calassanç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.