Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat) En els propers mesos està prevista la sortida al mercat d’un Cava Brut Reserva de Montserrat. En concret, en el primer any es produiran aproximadament 50.000 ampolles, que seran elaborades a les Bodegues Mont Marçal i que les comercialitzarà el Grup Osborne.

Aquest nou cava complementa la gamma de licors de MontserratAromes, Crema Catalana, Licor d’Avellana, Ratafia, Anís i Herbes, que des de 2011 aquest grup elabora a la fàbrica Anís del Mono, a Badalona.

El departament de producció i de qualitat d’Osborne està treballant per a l’elaboració del cava de Montserrat amb Bodegues Mont Marçal –productora de vins i caves de qualitat a l’empara de les denominacions d’origen del Penedès, Catalunya i Cava–, i utilitza per a l’ocasió raïm autòcton: 30% Macabeu, 20% Xarel·lo i 50% Parellada. El Cava de Montserrat envellirà per un mínim de 15 mesos i està previst que surti amb un preu inferior als 9 euros. En un futur, a aquesta varietat de Brut Reserva se li afegiran altres tipus de cava.

Etiqueta i xapa de col·lecció

Un altre dels trets característics d’aquest cava de Montserrat és el disseny de l’etiqueta. El marc exterior té forma circular i reprodueix l’orla d’un dels vitralls de la Basílica de Santa Maria, i la silueta del massís montserratí corona el conjunt. La xapa de l’ampolla serà de col·lecció; canviarà cada anyada, fins a completar una sèrie que recrearà cadascun dels mosaics dels diferents vitralls que hi ha a la Basílica. La característica “M” gòtica del logotip de Montserrat, amb la serra superposada, ocuparà el centre de la xapa.