Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Laura Mor –CR) “Venim d'un passat ple de futur” és la música de fons que ha aplegat unes dues-centes persones aquest dijous al Col·legi Lestonnac de Barcelona per constituir l’Associació d’Antics Alumnes. L’acte s’ha celebrat coincidint amb una data emblemàtica per aquesta comunitat educativa, el 15 de maig, festivitat de Santa Joana, fundadora de la Companyia de Maria.

L’assemblea va escollir com a presidenta entrant Núria Sánchez Calvo, que actualment forma part de l’AMPA de Lestonnac i que pertany a la promoció de 1963. “L’escola està molt oberta a que la gent hi participi”, ha dit Sánchez indicant el bon recolzament que la iniciativa ha rebut per part de la direcció del centre.

El document que descriu les motivacions del projecte, signat conjuntament per la Comissió d'Antics Alumnes i l'equip directiu del centre, té clares les arrels que vehiculen el present i el futur del projecte educatiu: "Lestonnac som tots! Estem il·lusionats i compromesos amb el futur i aquest nou repte ens empeny a seguir construint una escola d'abans, d'ara i de demà!".

Alumni Lestonnac, un punt de trobada

La nova associació pretén integrar els exalumnes en el funcionament regular de l’escola d’avui. Així, activitats com per exemple la pujada a Montserrat o el sopar solidari estaran obertes als antics alumnes que s’hi vulguin sumar. Un dels objectius principals també és convertir-se en un punt de trobada, una via per facilitar el contacte intergeneracional, entre antics companys i professors de la casa, i sistematitzar el que fins ara han estat trobades més o menys informals.

L’Associació, en aquesta primera fase inicial, s’ha proposat recopilar una base de dades d’antics alumnes per facilitar el contacte de tots que tinguin interès en continuar vinculats al projecte educatiu de Lestonnac.

A Catalunya, la majoria de centres educatius de congregacions religioses tenen associacions d’antics alumnes. És el cas, per exemple, dels maristes, l’Escola Pia, la Companyia de Jesús, La Salle, Vedruna o Salesians.

Aquest és el vídeo promocional del projecte associatiu de Lestonnac:

L’equip motor de l’entitat compta amb antics alumnes de promocions diverses, d’entre l’any 1944 i 1994. En concret, la Junta Directiva de l’associació està integrada per Núria Sánchez, presidenta; Rosa Jornet, vicepresidenta; Sílvia Cano, tresorera; i Lluís Martínez, secretari. Els vocals de la junta són: M. José Sánchez, Sergi Ampuero, Patri Costas, Montse Bentué, Eva Diaz, Maite Soler, Treyu Sagues, Joana Alsina, Silvia Reinón, Gemma Pallarols, Paloma Sánchez-Rodilla, Oriol Feliu i Bosch, Carlos Gutierrez Ortin, Julia Roldan Querol i, com a enllaç amb l’escola, Joan Ortin.

[Fotografies: M. Eulàlia Muntané]