Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) L’escoltisme i el guiatge de Catalunya es comprometen un any més amb la campanya internacional Clean Up The Med, que aquest cap de setmana promourà accions de voluntariat per netejar les costes del Mediterrani i conscienciar la població de la necessitat de protegir el medi ambient.

Els agrupaments escoltes d’Arenys, Blanes, Calella, Malgrat de Mar, Pineda i Tordera, pertanyents a la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, netejaran platges, rieres i desembocadures en aquests municipis i aprendran sobre l’entorn marí. En total hi participaran més de 500 persones, comptant infants i joves de 5 a 18 anys i els seus caps (educadors voluntaris). També comptaran amb la col·laboració de Voluntaris de l'Alt Maresme de Medi Ambient (VAMMA). Al migdia de ndissabte es trobaran tots a Calella per dinar plegats i fer activitats conjuntes.

El servei a la comunitat, propi del moviment escolta

Les accions de servei al medi natural com aquestes reuneixen diversos elements essencials en la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge. Permeten treballar valors com la defensa de la natura i el treball en equip, tot aplicant la metodologia educativa pròpia del mètode escolta i guia (l’”aprendre fent” o educació per a l’acció) i fent evident el compromís de servei a la comunitat que caracteritza el moviment escolta i guia a nivell local i internacional.

La campanya Clean Up The Med, promoguda des de 1995 per l’ONG italiana Legambiente, té com a objectius augmentar la consciència ambiental, al mateix temps que es redueix la contaminació generada per l'activitat humana. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya hi participa en el marc de 4vents, un projecte de col·laboració entre les associacions escoltes de Catalunya, Menorca, Mallorca, el País Valencià i l'Alguer. L’objectiu de 4vents és reforçar el treball que fa cada una de les associacions en el seu territori, buscant sinergies i potenciant aquelles característiques culturals, lingüístiques i metodològiques que compartim i que poden conferir més qualitat a les actuacions de cadascuna de nosaltres.