Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Justícia i Pau) Ja s'han publicat les bases de la novena edició del Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis. Un any més Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc Nou i El Ciervo convoquen aquest guardó que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social. El 30 de juliol finalitzarà el termini d'admissió d'originals i candidatures. 

Sota el criteri de periodisme solidari es premien, amb 1.500 euros cadascuna, dues modalitats: obres periodístiques i trajectòries periodístiques. A més a més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant una entrevista, i els guanyadors rebran un diploma acreditatiu amb una il·lustració de Joan Gomis. En l'enviament de candidatures cal en tots els casos incloure les dades personals i de contacte dels autors.

L'anterior edició va reconèixer la periodista Gemma Parellada pel reportatge 'La guerra sin fin' i el programa de televisió 'Latituds', dirigit per Jordi Vilardell, de Televisió de Catalunya.

Aquest premi periodístic pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927- 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d’Espanya, la Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d’ONG per la Pau.