Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Més de 800 joves de tota Catalunya s’han reunit aquest cap de setmana a Manresa durant la Trocajove, la trobada d’adolescents i joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC). Ha estat un cap de setmana formatiu i lúdic que els ha permés compartir estones amb altres persones que, com ells i elles, dediquen una part important del seu temps d’oci a l’educació en el lleure i a la transmissió dels valors de l'humanisme cristià. Sota el lema “Camí al futur”, els organitzadors han volgut fer de l’esplai un lloc per a les persones, com si d’un gran mosaic es tractés, integrant tothom i fent-los sentir part del grup, aprenent a relacionar-se, sentint-se acollits cada dia i aprenent a comunicar-se amb els altres.

Dissabte al migdia va tenir lloc la inauguració institucional amb la presència del director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Antoni Regi; de la primera tinent d’alcalde de Manresa, Mercè Rosich; del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i de la presidenta del MCECC de la Fundació Pere Tarrés, Maria Valencia.

Els monitors, compromís present i futur

Mercè Rosich, com a representant de la ciutat, ha donat la benvinguda als assistents i els ha recordat que Manresa és una ciutat acollidora, com exemplifica la història de Sant Ignasi de Loiola.

Maria Valencia ha recordat als monitors que són el futur però també el present d’una societat que necessita els valors de l’esplai.

Per la seva banda, Toni Reig, ha destacat la tasca dels esplais als seus barris, del MCECC i dels monitors per fer una feina educativa i social de primer ordre per al país.

El cap de setmana ha continuat amb les xerrades del jesuïta Carles Marcet; l’especialista en jocs Oriol Ripoll; i el director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac Eduard Sala. A més, Oriol Bargalló, cantant i animador per a joves, i Iván Caro, animador i tallerista, van impartir dos tallers de gran format. A banda, cada participant va triar entre quinze racons (o tallers en format petit) sobre diferents temàtiques (inclusió, educació per al desenvolupament, dansa, teatre, orientació, manualitats...).

Els joves de la Trocajove són un exemple del compromís de molts nois i noies que opten per dedicar el temps lliure a donar una resposta satisfactòria a les seves inquietuds socials, una actitud que contrasta amb la imatge que la societat té de la joventut actual. La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, agrupa 212 centres d’esplai que acullen prop de 24.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.000 monitors i monitores.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.