Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Jordi Sànchez –OBS Blanquerna) Després de passar per Madrid, el mestre zen Thich Nhat Hanh, conegut per milers de practicants de la meditació, ha iniciat la seva agenda a Barcelona. Tres mil persones han omplert aquest dijous les butaques de l'Auditori del Fòrum per escoltar la xerrada d'aquest mestre pacifista zen.

Amb un auditori ple i en estricte silenci, Thich Nhat Hanh acompanyat de cinquanta monjos va anar combinant la meditació i el cant amb el seu discurs sobre la 'plena conciència' en la respiració, en el caminar i en totes les tasques quotidianes: "En el camí del pàrquing a l'oficina, al bus, al supermercat, al cotxe o al tren es pot practicar la plena consciència".

'L'art de viure despert' era el títol de la xerrada; l'art de viure conscient d'allò més elemental; fins i tot del propi cos: "És agradable saber que tenim cos i que el cos és una meravella. Quan estem dues hores a l'ordinador t'oblides del teu cos i cos i ment han d'estar junts", ha dit.

El públic, format per persones de totes les edats i estilismes, va seguir en silenci les dues hores de discurs pausat, senzill, en anglès –amb traducció en castellà– i a voltes repetitiu del monjo vietnamita de 88 anys.

Actualment, Thich Nhat Hanh viu a França, en un monestir que ha fundat prop de Bordeus i que compta amb més de set-cents monjos que practiquen la 'plena consciència' les vint-i-quatre hores del dia. La comunitat monàstica de Plum Village acull de forma temporal totes les persones que vulguin practicar durant uns dies els ensenyaments del mestre.

Per aquest divendres s'ha organitzat una jornada de Mindfulness –consciència plena– per a sis-cents professors a la Universitat de Barcelona –amb places exhaurides– i diumenge una meditació col·lectiva a Arc de Triomf oberta a tothom.