Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Abadia de Montsserrat) Aquest divendres, dissabte i diumenge Jordi Farrús i Lourdes Estrada mostraran com millorar la percepció de la realitat a través de la càmera i com fer de la fotografia una pregària o un mitjà per acostar-se a la transcendència. Ho faran en un curs personalitzat de fotografia, que organitza la Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, i que forma part del cicle 'Art i espiritualitat'.

A banda de repassar la tècnica bàsica, els professors ensenyaran a valorar la càrrega simbòlica, de bellesa i d’expressió de la fotografia. Per poder assistir-hi no cal tenir coneixements tècnics de fotografia ni tenir una càmera sofisticada. Amb una de compacta o fins i tot la del telèfon mòbil és suficient.

Aprofundir en la percepció de la realitat

La fotografia té unes virtualitats que poden ajudar en el creixement interior. Ajuda a desenvolupar la capacitat de presència i d’atenció al moment present, permet expressar-se i comunicar-se simbòlicament, fa més sensibles i receptius a la bellesa.

En aquest taller es combina la pràctica de la tècnica fotogràfica amb el seu ús com a eina per aprofundir en la percepció de la realitat. Per tant, es reflexionarà sobre l'art de mirar i sobre els recursos que poden millorar l’expressivitat amb la càmera. També s’exercitarà la creativitat de cada participant i la seva sensibilitat per la bellesa, que és un dels trets definitoris de la qualitat humana i espiritual. Tot plegat, a partir de diferents propostes pràctiques que tinguin en compte la diversitat de nivells en el coneixement i en la pràctica de la fotografia.

Entre les diverses sessions previstes durant el curs hi ha, per exemple, la de repàs de la tècnica fotogràfica, la d’aprendre l’art de mirar, la composició de la imatge, la fotografia poètica, la nocturna o com copsar la bellesa. També s’ensenyarà a fer de la fotografia una pregària o un mitjà per acostar-se a la Transcendència.

La Casa d’Espiritualitat del Miracle està situada a 14 quilòmetres de Solsona. En ella es realitzen tota mena d’activitats espirituals, des dels exercicis d’una setmana a tallers de nous formats entorn de la psicologia o la natura, la fotografia o l’ikebana –l’art floral japonès–. L’objectiu és aprendre a tenir un ull contemplatiu de la realitat. L’indret és plàcid i silenciós; està situat en una petita elevació d’una planura d’amplis horitzons, enmig de camps de cereals i bosc.

Aquest vídeo mostra les activitats que El Miracle ha programat per a la primavera d'enguany: