Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Des del 22 d'abril i fins al 8 de juny, diumenge de Pentecostès, l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes Lasal·lianes celebra el seu 45è Capítol General a Roma sota el lema Aquesta obra de Déu també és la nostra, inspirat en una carta escrita fa 300 anys pels primers Germans i dirigida a Sant Joan Baptista de La Salle en un moment difícil. Set setmanes de treball que derivaran, entre altres coses, en l'elecció del nou Germà Superior General, que substituirà a l'actual, el Germà Álvaro Rodríguez Echeverría. Des de Catalunya ha anat el Germà Josep Guiteras, escollit nou Visitador Auxiliar del Sector de Catalunya per tres anys més

El capítol, que es celebra cada set anys, té com objectius "avaluar el passat immediat, identificar els nous reptes i desafiaments pel futur, i escollir el govern central que animarà la seva vida i missió". A part, aquest cop, també revisarà la Regla i les Constitucions de l'Institut.

7 setmanes dividides en 6 etapes de treball

El 45è Capítol dels lasal·lians s'estructura al voltant de sis etapes que són l'Obertura, del 22 al 26 d'abril, on s'ha dedicat a la "consolidació del sentit de comunitat i associació", comptant amb una celebració inaugural i amb un període de recés de tres dies. La segona etapa és l'Avaluació, del 28 d'abril al 10 de maig. A continuació ve l'etapa de Visió, del 12 al 17 de maig, on la tasca essencial serà "fixar un marc per a la direcció futura de l'Institut des de l'actualitat i fins l'any 2021", on s'abordaran qüestions com què significa ser Germà avui; la formació per a tots els involucrats en la missió lasal·liana, o el funcionament de les estructures del govern central, entre d'altres.

A mitjans de maig, del 19 al 22, es durà a terme la quarta etapa del Capítol, l'Elecció, on es proposarà un dia de recés com element essencial previ a l'elecció del nou Germà Superior General i el seu govern. La cinquena etapa, la Revisió de la Regla, del 23 al 4 de juny, donarà com a conclusió l'aprovació d'un text de la Regla que l'Institut presentarà a la Santa Seu per a la seva aprovació final.

La darrera etapa del 45è Capítol és la Cloenda, del 5 al 8 de juny, on es celebrarà allò aconseguit en el Capítol i que anirà acompanyat per un missatge del nou Germà Superior General.

Durant aquestes set setmanes de treball intens per part dels capitulars representants de 32 països, l'horari de treball inclou Eucaristia i oració comunitària en grups lingüístics i celebracions comunes una vegada per setmana.

A continuació podreu veure la inauguració oficial del 45è Capítol. 
 

Fotografies: La Salle