Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Amb gran afluència, la Jornada de Portes Obertes va acollir aquest dimarts més de 300 assistents que van omplir de gom a gom l’auditori d’IQS. Pere Regull, director general IQS, va adreçar unes càlides paraules d’agraïment per la complicitat mostrada per tots els assistents. IQS va obrir les portes a tots els familiars dels estudiants de Grau d'IQS que, juntament amb els professors, van anar visitant els diferents espais d'aprenentatge, estudi i convivència, de creixement personal i de construcció professional dels seus fills.

Regull va donar unes pinzellades sobre l’entorn històric de la institució, fundada per la Companyia de Jesús el 1905, la seva pertinença a UNIJES –la federació de centres universitaris jesuïtes a Espanya– i a la Universitat Ramon Llull. Va esbossar les quatre àrees del centre –IQS School of Engineering, IQS School of Management, IQS Executive Education i IQS PEINUSA–, “totes al servei d’un projecte educatiu basat en la teoria i la pràctica, en el desenvolupament personal i a potenciar la creativitat i la vocació per la recerca, sostingut en una relació personal entre alumne i professor, amb una tutoria personalitzada”.

Tot seguit Pere Regull va valorar l’harmonització que ha comportat la implantació dels estudis segons el Pla Bolonya, que culmina aquest curs. Va detallar el notable increment de l'oferta de titulacions de Grau per al curs 2014-15, que es concreten en un total de 6 estudis de Grau, 3 Dobles Graus i una Doble Titulació, on destaca el nou Grau en Farmàcia, impartit conjuntament amb Blanquerna, així com els 3 Dobles Graus en Química i ADE, en Enginyeria Química i ADE, i en Enginyeria en Tecnologies Industrials i ADE. A més, va afegir que la realització d'un màster proporciona els coneixements avançats i especialitzats que permeten que l'estudiant pugui afrontar amb èxit qualsevol repte professional, i és la millor aposta per als futurs professionals que hauran de competir en el marc de la imparable internacionalització i donar resposta a un mercat laboral cada vegada més globalitzat.

Per al curs vinent va destacar, entre les principals novetats acadèmiques, el Màster en Auditoria i Control de Gestió i el Màster en Anàlisi d'Inversions i Banca, d'IQS School of Management, que suposen la culminació d'una trajectòria ascendent dels estudis d'Administració i Direcció d'Empreses. I també va recordar els màsters en Química Analítica, Química Farmacèutica i en Ciència i Enginyeria de Materials, d'IQS School of Engineering.

Finalment, va ratificar l'aposta d'IQS per la internacionalització, que prossegueix amb l'intercanvi sempre creixent d'alumnes i amb la mobilitat dels professors. I va presentar als assistents el nou vídeo institucional, que recollia el testimoni d'alumnes, graduats, professors i empreses, i que era un motiu d’orgull per a tots.

Després del visionat, Jesús Tricás, degà d'IQS School of Management, va prendre el relleu i va subratllar de nou la qualitat de la docència a IQS, avalada a nivell internacional per AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business): a Espanya només hi ha quatre universitats amb aquesta acreditació. I va dir que es limitaria a subratllar dos aspectes: el primer, la mobilitat internacional, que suposa que 62 alumnes IQS vagin a universitats estrangeres i que 140 alumnes estrangers completin els seus estudis a IQS, a més dels estudiants del Join Master in Global Entrepreneurship and Management, impartit conjuntament per la Fu Jen University de Taipei, la University of San Francisco i IQS; el segon aspecte era les pràctiques obligades dels estudiants en les millors empreses del país, el preàmbul de la major ocupabilitat dels graduats IQS.

A continuació, Rosa Nomen, degana d'IQS School of Engineering, va parlar de l’harmonització dels graus i els màsters, així com d’altres temes docents i acadèmics. Va recordar les novetats abans esmentades en els màsters i va aportar les principals característiques dels estudiants d’IQS: il·lusió, planificació i dedicació, i dels avantatges competitius d’IQS que aporta motivació, contactes, experiència, nous coneixements i obertura de mires, que es troben a la base de la major inserció laboral dels estudiants d’IQS, que reforcen i actualitzen el prestigi d’aquest centre universitari emprenedor, des de fa més de 109 anys.

Finalment, Marta Tena, directora de Comunicació i Màrqueting Corporatiu IQS, li va correspondre explicar el dispositiu imprescindible per organitzar la sortida dels grups de familiars i la visita a les instal·lacions d'IQS, que va funcionar perfectament. Els diferents itineraris es van iniciar en funció dels coordinadors, que van ser els responsables d'acompanyar les visites guiades a laboratoris i aules de la seu històrica i del nou edifici.

Al final dels diferents recorreguts, tots van confluir a l'Auditori FCC del nou edifici d'IQS School of Management, en què professors, tutors i familiars van departir en un ambient distès que prova una vegada més la conveniència i l'oportunitat d'aquestes Jornades de Portes Obertes