Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) Com a continuació de les sessions ja realitzades dins les Jornades IQS per a professors de Batxillerat, el proper dijous, 15 de maig, està programada la darrera sessió de l’actual curs acadèmic. En aquesta ocasió, està dedicadaa l’àmbit de l'economia i empresa. Els participants en aquesta sessió podran assistir a un debat sobre “La gestió de la crisi” amb l’economista Santiago Niño Becerra i el divulgador científic Eduard Punset. La jornada també inclou la conferència "Com fomentar la inquietud emprenedora entre els estudiants de Batxillerat?" a càrrec de Pau Molinas, professor-col.laborador d'IQS i consultor d'empreses.

L’assistència a les jornades és gratuïta i oberta, amb prèvia inscripció, a professors de Batxillerat. Les sessions es realitzen a la seu d’IQS i contemplen una visita opcional als laboratoris, tallers i instal.lacions del centre. Els assistents a les diferents sessions poden optar a la possibilitat d’obtenir reconeixement de crèdits de formació docent per a professorat.

El passat dilluns, 28 d'abril, va tenir lloc la tercera jornada sota el títol “Què fem els químics quan fem recerca?, dedicada a l’àmbit de la química. La jornada es va iniciar amb unes paraules de benvinguda Rosa Nomen, degana d’IQS School of Engineering. Seguidament, Jordi Cuadros, professor del Departament d’Estadística Aplicada, va impartir la conferència “Mirem la taula periòdica des de la recerca en didàctica de la química”. En motiu de la publicació de la Taula Periòdica IQS, Cuadros va aprofundir en les oportunitats didàctiques que ofereix l’esmentada Taula Periòdica per a l’ensenyament de la química en diferents assignatures del Batxillerat.

A continuació, Carles Colominas, professor del Departament d’Enginyeria Industrial IQS, va impartir la conferència “Recerca en modificació de superfícies: la nanoenginyeria i els nous materials del futur”, on va analitzar amb detall com les eines modernes sorgides de la nanotecnologia permeten canviar les propietats d’un material i la relació amb el seu entorn. En el transcurs de la sessió va presentar diversos exemples, tant de transformacions de materials i les seves aplicacions al sector industrial, com de recerca de nou materials amb aplicacions biomèdiques, microelectròniques i energètiques.

La jornada va finalitzar amb la conferència “Com influeix la recerca en electroquímica en la nostra vida diària?”, a càrrec de Jordi Abellà, cap del Departament de Química Analítica, on es va aprofundir en les aplicacions actuals i les previsions de futur en l’ús de dispositius de caràcter electroquímic, amb les corresponents repercussions en millora mediambiental i en eficiència energètica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.