Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La Catedral de Lleida comptarà a partir del proper dissabte 10 amb una escultura dedicada a Santa Teresa Jornet Ibars, fundadora de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats. L'obra, de l'artista valencià Xavier Margarit, es tracta d'un grup escultòric format per la figura de la santa i un ancià, que es col·locarà a la porta de la capella del Santíssim.

Amb aquesta iniciativa, finançada exclusivament amb donatius, es vol posar en relleu el caràcter de fundadora de la Santa i destacar allò que la va distingir en vida: el seu amor apassionat a Crist i la seva consagració a Déu, que li van fer veure la imatge del mateix Crist en la persona dels ancians.

L'acte d'inauguració comptarà amb una missa solemne presidida pel bisbe Joan Piris, en la qual també tindran una part activa la música i els cants del Cor Etosca, d’Aitona, i les corals Alzina, d’Alcarràs; Clamor, de Soses, i Petit Cor de la Catedral. Està prevista també l'assitència de la mare general de la congregació, la provincial, l'alcaldessa i ajuntament d'Aitona, així com les primeres autoritats de la ciutat de Lleida.

En aquest vídeo, la germana Montserrat Brescó i Font, superiora de les Germanetes dels Ancians Desemparats d’Aitona, explica com va sorgir la idea de dedicar una escultura a la fundadora d’aquesta comunitat, quins passos es varen seguir per aconseguir-ho, com s’ha pogut finançar, com es va triar l’artista –que va inaugurar la tardor passada l’espai dedicat a les exposicions a la Catedral Nova– i quins han estat els preparatius que s’han previst per aquesta festa.

 

[Fotografia de la catedral: Zarateman, sota llicència CC 3.0]