Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claret) Amistat, diàleg, obediència, autoestima i respecte per la natura i els animals són alguns dels valors que vol transmetre la sèrie de dibuixos animats 'L’illa del far', que dissabte comença la tercera temporada. Aquesta coproducció audiovisual de l’Editorial Claret i Televisió de Catalunya, il·lustrada per la dibuixant Pilarín Bayés, emetrà els nous capítols cada dissabte i diumenge a la tarda pel Canal Super3.

En aquesta nova edició està prevista l'emissió de 13 capítols de 6 minuts, amb la mateixa estructura de les dues anteriors temporades. És la història d’una nena de 7 anys, la Dana, cansada de l'hivern i de no fer vacances, i que fa un viatge màgic fins a la meravellosa Illa del Far. En Micu, un gos d’atura, i la Dromi, un increïble far robot que es troben a l’illa, seran els seus companys d’iniciació i descoberta de la fauna i flora de la seva nova llar, un paradís natural que se’ls obrirà com una porta d’entrada a fantàstiques aventures. Tots tres junts i a partir de les diferents anècdotes que s’esdevindran durant el transcurs dels capítols, la Dana anirà assumint mica en mica diferents valors que l’ajudaran a créixer i a madurar dins l’entorn de l’Illa.

Concretament, en aquesta tercera edició de la sèrie assistirem als intents reiterats del far Dar, l’antagonista de la sèrie, per aconseguir que la Dana sigui la nena que habiti per sempre més a la seva illa. Ho intentarà de totes les maneres -incloent-hi, és clar, l’ús de les pitjors arts-, però la Dana, la Dromi i en Mel també sabran defensar-se.

Una sèrie d'autor

La sèrie compta amb la dibuixant Pilarín Bayés pel què fa a la il·lustració dels capítols. Per la Pilarín aquest és el primer projecte d’animació que duu a terme, després d’haver il·lustrat més de 600 llibres traduïts a diversos idiomes. La Marga Sala, filla de la Pilarín, és la guionista principal d’aquesta sèrie imaginativa i fantàstica que recrea un univers original i propi presentat amb molta sensibilitat.

'L’illa del far' és una sèrie d’autor que respecta l’estil de la il·lustradora Pilarín Bayés però adaptant-lo al món audiovisual i amb històries internacionals. I que s’ha creat per aportar valors als continguts lúdics de la sèrie.

L’Editorial Claret ha publicat durant aquest temps tres àlbums infantils sobre la sèrie; «Fum, fum, fum», «Sense petó», i «Ho veig negre».