Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “La canonització de dos papes, Joan XXIII i Joan Pau II, ens mostra com es pot viure l’Evangeli de Jesús i el servei a l’Església des de sensibilitats diferents però amb una radicalitat profunda com ho van fer tots dos”. És la lectura que fa l’abat de Josep Maria Soler de la doble canonització d’aquest diumenge a Roma.

L’abat de Montserrat destaca de tots dos “la seva referència al Concili Vaticà II” amb Joan XXIII que “el va promulgar i el va inaugurar” i amb Joan Pau II que “també el va dur a terme, amb una sensibilitat potser diferent, però en tot cas creient que el Concili Vaticà II era el gran esdeveniment de l’Església en el segle XX”.

I per a Soler també és molt rellevant com “amb accents també diferents, de tots dos en destaca la defensa dels drets de les persones i dels pobles”.

D’altra banda la comunitat benedictina també recorda que els dos papes van ser pelegrins de Montserrat, Roncalli el 1954 abans de ser papa, i Joan Pau II durant la seva extensa visita a Espanya el 1982. Soler explica que “el fet que dos pelegrins de Montserrat siguin canonitzats i el mateix dia és un motiu de joia i un estímul de viure amb fidelitat el nostre servei des de Montserrat”.