Vés al contingut
Catalunya Religió

(SAF) Les benetes ha iniciat un projecte de mecenatge compartit per al concert 'Una vida entre guerres. Agnès, abadessa de Sant Pere de les Puel·les 1693-1715'. A través de la plataforma Verkami, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) intenta recollir part del finançament que necessita per poder dur a terme aquest concert-espectacle que s’emmarca dins els actes de celebració del Tricentenari.

Amb 'Una vida entre guerres' volen donar a conèixer les vivències de la Guerra de Successió a través del testimoni històric d’una dona completament anònima: l’abadessa Agnès d’Esquerrer. Durant els vint-i-dos anys d’abadiat (1693-1715), Agnès visqué cinc setges, i com a responsable de la comunitat de Sant Pere de les Puel·les hagué d’afrontar les dures conseqüències dels bombardejos que la ciutat va patir i que també afectaren greument al monestir.

Aquest serà un concert-espectacle on Agnès narrarà la seva vida a través de la música polifònica de la Catalunya de la segona meitat del segle XVII i la primera del XVIII, i també del cant gregorià que les monges de Sant Pere de les Puel·les cantaven en els seus actes litúrgics. Per això, en aquesta ocasió, s’han recuperat peces totalment inèdites dels cantorals emprats per la comunitat de Sant Pere de les Puel·les durant el segle XVII i inicis del XVIII, que han restat en silenci durant segles en el seu arxiu fins a dia d’avui.

Amb aquest concert, el SAF vol recuperar una part de la nostra història oblidada, i també una part del nostre patrimoni històric documental i musical, i ho fan a través de la veu d’una de les dones que va viure a la Barcelona de 1714.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.