Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’Abadia de Montserrat i la Comissió Memorial Bisbe Joan Carrera de la Parròquia de Sant Isidre inauguren a Montserrat l'exposició 'Un ara mateix... per sempre', dedicada al bisbe Joan Carrera. L'acte tindrà lloc dissabte al vespre, just abans de la tradicional Vetlla de Santa Maria, i comptarà amb una breu interpretació musical de la capella de música de Santa Maria del Pi.

Aquesta mostra itinerant forma part del programa d’actes de celebració del cinquè aniversari del traspàs de Carrera, organitzats pel Memorial Bisbe Joan Carrera aquesta darrera tardor. Ara, però, amb la seva estada a Montserrat, l’exposició vol commemorar, especialment, la professada devoció del bisbe Joan a la Mare de Déu de Montserrat, que va escollir la imatge de la Moreneta per al seu escut episcopal, i la seva especial vinculació espiritual amb els membres de la congregació benedictina; alhora que vol ser testimoni del seixantè aniversari de l'ordenació com a prevere del bisbe Joan davant de la Mare de Déu, el dia 11 de juliol de 1954.

Efemèrides significatives d'aquest 2014

D’altra banda, es vol dedicar, també, un reconeixement històric a diversos esdeveniments significatius dels quals se celebra l’aniversari enguany, com són: els 40 anys de la primera Assemblea Constitutiva de Convergència Democràtica de Catalunya, celebrada clandestinament a Montserrat l’any 1974; els 30 anys de la creació de la Fundació d’Escoles Parroquials de Barcelona; els 20 anys de la primera emissió de Ràdio Estel i la celebració dels vora 30 anys de la promulgació del document 'Arrels cristianes de Catalunya'; fets, en conjunt, d’una profunda transcendència i rellevància per al nostre país dels quals va ser, en bona part, reconegut protagonista, el bisbe Joan.

L'acte comptarà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i l'abat Josep M. Soler. També ha confirmat la seva presència l'arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol i el president Jordi Pujol, entre d'altres personalitats.